PRODUCENT ROMANO
SZCZEP : Cataratto
Rodzimy szczep sycylijski, rozpowszechniony od wieków na całej wyspie, jeden z najczęściej uprawianych szczepów, którego wina stały się częścią historii sycylijskiej enologii.
OPIS SMAKOWY: Słomkowo-żółta barwa z eleganckimi zielonkawymi refleksami. Cytrusowe i kwiatowe nuty skórki cytryny, gorzkiej pomarańczy i kwiatów pomarańczy łączą się doskonale z tropikalnymi aromatami grejpfruta i marakui oraz dotykiem ziół, słodkich przypraw i wspomnień kwitnących łąk. Świeże, dynamiczne i niezwykle angażujące. Wino o bujnym charakterze, imponującej strukturze i wielkiej trwałości.
TEMPERATURA PODAWANIA Powinno być podawane w temperaturze 10 - 12° C
Świeże, dynamiczne i niezwykle angażujące. Wino o bujnym charakterze, imponującej strukturze i wielkiej trwałości.